Du kan købe meget, meget billigt kildevand i butikkerne i Japan – men det er spild af tid og penge. Du kan rolig hælde drikkevandet i Japan i din tørstige hals, når du har vadet rundt i Tokyos mange, lange gader eller vandret på et bjerg i Kyushu regionen. Det smager en kende anderledes end det gør i Danmark, men det er helt sikkert at drikke. Hvis du skal på tur kan du evt. købe en flaske og så fylde den op, som du kommer omkring til dine destinationer og mellemstationer.

Skulle du være typen som altid køber kildevand på dine rejser, så er det ligesom så mange andre ting, helt urimeligt billigt i Japan. Det vil ikke koste meget mere end 2-4 kroner for 2 liter vand, endda af den slags som er på køl i lokale butikker som 7-eleven og Lawsons. Det kan fås endnu billigere i rigtige supermarkeder, men der er det ikke koldt.

Drikkevandet i japan er afprøvet af mig selv mange gange

Jeg har selv drukket vandet fra hanerne fra den østlige sydkyst, til Tokyo, over Nagoya og helt til Hiroshima. Jeg har ikke haft ondt i maven endnu. I hvert fald ikke pga. vandet. Man kommer ikke udenom at det smager en kende anderledes end i Danmark. Men det tror jeg at man vil opleve, uanset hvor man rejser hen, syd for Tyskland, øst for Tyskland eller lign. Det vigtigste er dog at det er sikkert.

Tip: På restauranter får du næsten altid serveret vand fra flaske