FAQ

Her er de oftest stillede spørgsmål om Japan.

Beliggenhed
og geografi

 

FAQ

Hvad hedder hovedstaden i japan?

Japans hovedstad hedder Tokyo og har været hovedstad fra cirka 1868. Det har været en Japansk tradition at der hvor kejseren havde sit hjem, var landets hovedstad. Frem til 1868 cirka, var Kyoto hovedstad i Japan.

Hvor mange bor der i Japan?

Japans befolkningstal

Befolkningstallet i Japan lå i 2016 på 127 millioner mennesker. Tallet steg svagt fra 1960erne og frem til omkring 2010 hvor fødselstallet faldt drastisk og dermed befolkningstallet med.

Hvordan er vejret i Japan?

Det japanske klima er for det meste mildt med nogle behagelige vintre, hvis man befinder sig i det sydlige Japan. Er man i nord bliver det rigtigt vinter, med op til 2 meter sne. Somrene kan være fugtige mens det bliver sjældent frostgrader i Tokyo.

Mellem juni og september er det regional regn- og tyfontid ligesom at sommeren kan være helt vildt varm (40 grader nogle steder). Efteråret og foråret er de allerbedste tider at besøge Japan.

Hvor stor et areal dækker Japan?

Japans areal er omkring 377.962 km² fordelt på cirka 6000 øer, hvor 450 er beboede.De største hedder  Hokkaido, Honshu (den største ø hvor Tokyo ligger, Shikoku (kendt fra Mikael Bertelsens pilgrimsvandring på DR2 samt Kyushu

Hvor ligger Japan?

Japan ligger i Stillehavet, øst for den koreanske halvø. Og så er Japan også nabo til Rusland.

Hvilken verdensdel ligger Japan i?

Japan ligger i Asien med Nordkorea og Sydkorea som nærmeste naboer, til fastlandet.

Hvor stor er Japan i forhold til danmark?

Der er flere måder at måle denne størrelse på

Areal: Her er Japan 334741 m2 større end Danmark, indbyggertallet er cirka 122 millioner større end det danske, som er omtrent 5.5 millioner.

Hvad er klokken i Japan?

Der er naturligvis en stor tidsforskel mellem Japan og Danmark. Typisk 8 timer, omend den danske vintertid kan forvirre os.

  • Når klokken er 08:00 om morgenen i Danmark, er den 16:00 i Japan
  • Når den er 00:00 (midnat) i Danmark, er den 08:00 om morgenen i Danmark

De fejrer eksempelvis nytåret 8 timer før os i Japan. Så når vi skyder nytåret ind til midnat, står de op til den første dag i det nye år.

Er Japan et sikkert land?

Penge og Valuta
i Japan

 

FAQ

Skal man have visum til Japan?

Man skal ikke søge om visum på forhånd. Når man ankommer til en japansk lufthavn får man et stempel i sit pas, som giver 90 dages ophold i Japan. Et turistvisum.

Hvad hedder Japansk valuta?

Valuta i Japan hedder yen. Japanerne udtaler det med stumt Y, men stadig samme lyd på “en”. Den japanske yen er omregnes omtrent til 100 yen for 5.6 kroner.

Læs mere om pengene og hvad de er værd her

Er det dyrt i Japan?

Er der et højt prisniveau i Japan?

Nej. Som der står i afsnittet om japansk valuta får du 100 yen for 5.6 kroner cirka. Eksempel koster en cola i en automat 120-140 yen (2017 priser). En is i en 7-11 koster mellem 80-200 yen. Et frokostmåltid kan fås for 250-1000 yen.

Hvad skal man købe i Japan?

PARFUME! Du skal tage til Ueno og købe parfume. Det er så urimeligt billigt, at du tror det er løgn.

WHISKY! Japansk whisky er dyrt i Danmark. Så kommer du til Japan og er du whisky drikker, så køb lokal whisky.

Strøm og el

 

FAQ

Skal man have en rejseadapter med til Japan?

Det bør du nok gøre… Man bruger flade, 2 benede 100 volts stik i Japan, ala dem man bruger i nordamerika og sydamerika. Du kan også komme udfor en 3-benet løsning på en ledning, men dem ser man sjældent.

faq Rejseadapter Japan strømstik el

Det er ikke verdens største katastrofe, hvis du glemmer den. De fleste enheder som anvendes i vore dage bruger USB ladere. Da du jo snart befinder dig i Japan kan du købe en lader til hvad som helst i den nærmeste 7-Eleven eller Lawson.

Læs mere om el i Japan her 

Sundhed

 

FAQ

Man kan drikke vandet i Japan?

Ja, det er både sikkert og rent. Det smager en kende anderledes end det danske drikkevand, som jo er noget af det reneste i verden. Japanerne er dog helt med, så hæld endelig noget dejligt H2o indenbords. Se evt. mere her, på vores egen artikel om det japanske drikkevand http://www.japanguide.dk/drikkevandet-i-japan/