takayama, japan, rejser til japan
  • Facebook

Takayama

Takayama, eller Hida-Takayama som byen kaldes i lokale munde er én af flere byer med navnet Takayama. Derfor bruger man i daglig tale regionsbetegnelsen foran. Hida-Takayama ligger altså i regionen Hida, som er et utroligt smukt, bjergrigt sted, hvor selve togturen op til byen er en oplevelse i sig selv. Fra man starter på Nagoya Station og når man rammer Hida-Takayama Station, har man flyttet sig næsten 500 meter op ad på et gammel, velfungerende skinnenet, omgivet af fantastiske og varierende landskaber af bjerge, floder og vandfald.

Hida-Takayama er virkeligt på landet

Takayama minder om mange andre japanske provinsbyer med en eller flere “hovedgader”, hvor lokalbefolkningen går rundt og klarer hverdagens gøremål og trivialiteter. Det, som måske er særligt hér er, at man efter ganske få minutters gang befinder sig på vej op af et bjerg. Ganske vist går man på et fortov eller noget, der intermistisk minder om et fortov, men stigningerne lader dine ben og dit åndedræt vide, at du ikke er i en flad storby, men i en provinsby, hvor naturen i byen er åbenlys, idet der er bjerge, så langt øjet rækker.

Maden i Takayama er noget ganske særligt. Her kan du nemlig få regionens pendant, eller konkurrent om du vil, til selveste Kobekødet. Deres version af wagyu hedder bare på engelsk i hvert fald, Hida beef. Det er et stykke lækkert, marmoreret, mørt og smukt stykke kød som serveres på de fleste lokale restauranter som skåret kød eller som bøf.  Så finder du ikke et sted som sælger kød fra køer der har drukket bajere og fået massage, så er det her helt sikkert et fantastisk alternativ.