himeji, himeji castle, oldest castle in japan, ældste slot i japan
  • Facebook

Himeji

Himeji er en af de mest særegne japanske byer, som jeg har besøgt. Måske fordi den er mere “rigtig” japansk og mindre storbypulserende, end de andre japanske byer, som jeg kender til. Om end det faktisk vrimler med turister, primært japanske, så får man ikke indtrykket af at her handles skrammel til højestbydende som man kan se i selv den mindste by i Sydeuropa. Her er en rar og ret hverdagsagtig atmosfære som jeg ikke har set mange steder. Måske også fordi der faktisk ikke var ret meget fart på hverken byen eller de lokale. Jeg brugte mest byen som opholdssted og transit, da jeg havde Mount Shosha som mål.

Jeg vil dog fremhæve Himeji Castle, som er en af de fineste varetegn, byen gemmer på. Et klassisk japansk slot, som fremviser alt det bedste fra før Japan igen blev et kejserrige og som et af det bedst bevarede, oprindelige slotte fra det feudale Japan, står det på mange måder som et af de stærkere og smukkere symboler på Japan og den historie som landet repræsenterer og stadig består af i det daglige liv.

Gå en tur i den overdækkede gågade, køb en donut i nærheden af den store markedssplads foran slottet. Faktisk kan du bruge en halv dag på vandreturen op til, og besøget på slottet. En utrolig smuk by.

Skal du ikke være i byen, kan det være at du vil op på Mount Shosha