Hvem er jeg og hvad er JapanGuide

hvem er jeg, japanguide, roland vogtJapanGuide er opstået udfra min egen fascination af Japan, som jeg – en ren amatør – har besøgt snart et utal af gange, med flere besøg allerede planlagt. Med denne hjemmeside ønsker jeg at gå bagom det Japan man kan besøge – og forhåbentlig dele nogle fifs med dig, som er udover det turistede som alle kan skrive om.

Alle mine beretninger og gode råd udspringer af personlige erfaringer. Siden kunne sagtens indeholde mange, mange flere oplysninger, men eftersom den baseres på egne rejseerfaringer, synes jeg, at den skal afspejle netop de steder, jeg har erfaret.
Jeg kender mange mennesker, som har besøgt Japan mange flere gange end jeg selv har, og jeg vil på ingen måde, kalde mig Japanekspert. Dog synes jeg, at alle skal have mulighed for, og blive inspireret til, at tage springet og rejse henover Rusland og lige ind i hjertet af gæstfrihed, høflighed, stolthed, ordenlighed, ydmyghed, som kontrast til vores egen verdensdel; til et land, der i sig selv er kontrastfyldt i mødet mellem den gamle og unge generation – mødet mellem tradition og udvikling.

japanGuide – Bagom det smukke land i øst

Japan er ikke kun stedet, hvor Hiroshima blev bombet og man delvist optog “Den sidste samurai” med superstjernen Tom Cruise. Japan er en blanding af historiske kulturskatte og nutidige finurligheder, og er ikke mindst et indblik i den teknologiske fremtid, som vi (måske) drømmer om i Europa.
Om du er til storbyer, blinkende lygter og pulserende liv, til lokalkulturelle mesterværker gemt i små gyder i mørke lokaler, til storslået natur og helligdomme, og meget, meget andet, så er Japan landet til dig.

Når du rejser til Japan, er kombinationen af et markant anderledes sprog og menneskelig opførsel, og japaneres skræk for at formidle noget forkert til dig – gæsten i deres land, dine vigtigste incitamenter til at forberede dig så meget, som du kan. Der skiltes fx ikke på alle stationer med latinske bogstaver, men blot på japansk. Men du kan i din planlægning altid regne med at togtider, flytider, osv. passer. Jeg har aldrig oplevet en forsinkelse i Japan.

Min side handler om de ting jeg har set og oplevet, og det er langt fra hele det Japan, som findes. Når jeg fx laver en top 5, så er det udfra egne oplevelser – ikke udfra søgning på internettet. Derfor kan det være, at der sidder nogle derude, som har oplevet noget anderledes/bedre. I skal være mere end velkomne til at skrive kommentarer forneden.