japansk kultur, kultur, rejser til japan, japansk mad, sakura, kirsebærblomst
  • Facebook

Japansk kultur er så mangfoldig

Du bliver ikke skuffet over japansk kultur, som på mange områder er MEGET anderledes end den danske, og dét på en utrolig tiltalende måde. Høfligheden kender ingen grænser, folk vil stå på hovedet for dig. Høfligheden er rigtigt god at gengælde. Hvis du fx kan nogle ganske få japanske ord, kan du høste mange point. Også selvom du ikke udtaler dem helt rigtigt. Japanere er særdeles overbærende overfor udtalefejl, dog kan de komme til at grine en smule. Det er ikke tarveligt ment, men nok nærmere udtryk for en generel usikkerhed. De vil dig det bedste, uanset. Øjenkontakt er ikke japanernes foretrukne, men anstændigheden kender næsten ingen grænser. Imødekommer du netop den facon i mødet med japanerne, høster også det mange point.

Man tager altid skoene af, der hvor man kommer hen, og de erstattes af tøfler til indendørs brug.

Der er en ordentlig og indiskutabel god opførsel på stationer, i toge (køkultur, priority seats, brug baggagehylden el. tag rygsækken på maven i fyldte tog, vogne kun for kvinder i myldretiden o.s.v), ved lyskryds, i køer i det offentlige rum osv. Ordentligheden og effektiviteten kender ingen grænser og er et udtryk for massekulturen, fremfor den markante individkultur vi kender til herhjemme.

Japansk kultur er ikke kun noget praktisk

Historisk set har japanerne et højt udviklet indre liv, hvilket deres templer, helligdomme og anlagte haver blandt andet fortsat repræsenterer. Det står i kontrast til det ekstremt hastigt udviklende land, som Japan også er. Sørg for, at opleve nuancerne i kulturen og naturen.

Kommentér med Facebook