kawagoe, oprindelig japan, japan rejser
  • Facebook

Kawagoe

Kawagoe (川越) er en gammel by, som har delvist bevarede bygninger fra Edo-perioden (1603-1867). Byen ligger en halv times tid fra Tokyo, og du kan komme dertil med flere toglinjer (se venligst nederst på siden).

Hovedgaden består er en lang række gamle huse, som eftersigende stadig har vægge af ler. Disse huse er med til at give en ret retro-agtig stemning. Før i tiden var Kawagoe kendt som “Lille Edo”. Når du går på hovedgaden, oplever du hundredevis af forskellige duftindtryk fra de mange madboder, der sælger traditionel (nutidig såvel oprindelig) mad og søde sager. Især de søde sager “fra dengang” er ret specielle og kan gøre den mest sukkertrængende glad.

Gå en tur ned af de mange sidegader, hvor du finder butikker, caféer, mad, slik og naturligvis – som alle andre steder i Japan – templer!

Kawagoe er let tilgængelig og kan nemt gøres til en heldags- eller halvdagsudflugt.

Hvordan kommer du til Kawagoe?

Hvis du er i Tokyo, kan du komme til Kawagoe med hele 3 toglinjer, enten via JR (Japan Rails) eller en af de to private linjer Tobu og Seibu.

Med JR kan du komme fra Shinjuku Station til Omiaya og derefter videre til Kawagoe Station. Denne tur er dækket af dit JR Railpass

Man kommer nemmest til Kawagoe med Tobu, henover Ikebukuro Station; en tur på omtrent 30 min. Det koster i omegnen af 470 Yen pr. tur, så for en rund 50er kommer du ud og hjem ganske billigt. Efterfølgende er det gået op for mig, at der findes et rabatkort for turister, som hedder “Kawagoe Discount Pass”  – et rabatkort, der således giver en returrejse mellem Ikebukuro Station og Kawagoe. Uanset hvor du er i Tokyo, er det nemt at komme til Ikebukuro, hvor fra du kan starte din rejse med rabatkortet. Kortet giver ligeldes rabat på nogle beværtninger og andre steder i Kawagoe – men er i øvrigt kun gyldigt på udstedelsesdagen.

Med Seibu kan du lige som JR linjen, komme til Kawagoe fra Shinjuku station. Denne rejse tager dog i omegnen af en time hver vej.