lovehotels og iskolde fødder, lovehotel, japan, forbudt, vild oplevelse
  • Facebook

Lovehotels og iskolde fødder

…. “Er der nogen der ved hvordan man stjæler en bil?“.

Sagt mellem snestorm og lovehotels. Citatet er taget ud af hændelserne, en nat hvor jeg i Japan blev udfordret til grænsen af de japanske vejromstændigheder. Chibaregionen var i undtagelsestilstand.

En lørdag i februar 2014 varsledes et stort snevejr i Japan. På daværende tidspunkt opholdt jeg mig i Katsuura på den japanske syd/østkyst. Katsuura er en smuk by, hvor de fleste lever af fiskeri og byen er lige så stille og idylisk som man kan forestille sig. Smukke sandstrande, solopgange som man kun tør drømme om når man står på havnen morgenen kl. 06. Som regel er temperaraturen 8-10 grader højere end i Danmark. I baggrunden af alle disse ting, smukke, betagende bjerge som kan ses så langt øjet rækker.

 

Da vi ikke kunne samtale på japansk, spurgte mine rejsekammerater og jeg en finsk udvekslingsstudent på fra det internationale universitet om sne betød sne, som i skandinavien. Svaret var “Byen ved sydøstkysten har sjældent oplevet af sneen blev liggende“. Vi drog derfor ud på en kort rejse, faktisk kun på 60 km, som vi sjældent vil glemme. Målet var shopping i Kisarazu hvor et nyåbnet Outlet havde tiltrukket vores opmærksomhed. Mitsui Outlet Park var vores udflugtsmål. Et populært sted, at tage til for japanere, som er ude efter et godt tilbud, på alt fra tøj til slik, rødvin, ure, sko osv.

Dagen gik fantastisk. Vi købte nogle gode ting, der blev købt 5-6-7 par sko, der blev spist en burger på Hawaiian Burger” som nok mest af alt var en afveksling fra risretter morgen, middag og aften. Men det var vist ikke rigtigt en god burger, når alt kommer til. Dagen forløb fantastisk, det var svært at forestille sig andet, når vi powershoppede som 14 årige piger som var sluppet løs i Fields med fars dankort. Alt var godt indtil vi i højtalerne hørte at centret nu ville lukket, grundet det kraftigt tiltagende snefald; Vi måtte afsted!Allerede da vi ventede på shuttlebussen, som kørte fra centret til stationen sneede det massivt. Vi kom med…

På Kisarazu Station begyndte stemningen hos japanerne at emme af katastrofe. Der var flere mennesker samlet end vi før havde set på de her forholdsvis små stationer langt ude på landet. Alt stod stille. Vi kom dog med et tog som skulle bringe os til Soga. En tur som den i den modsatte retning havde taget mindre end tyve minutter. Da der var gået en time, havde vi kørt 5 km, efter to timer holdt vi stille og sad fast i Sodegaura. Udenfor blæste den mest heftige snestorm! Mange ting er billige i Japan. Gode råd er ikke. What to do?

Vi er pressede men stemningen er god

Vi befinder os lige nu i et mareridt af et århundredets kollektivt nedbrud af… alting. Togdrift. Busdrift. Alt står stille. Og da sneen så sjældent viser sig og endda bliver liggende, har disse byer i syd, ikke rigtigt et sneberedskab. I Danmark har vi skovle, salt, plove og maskiner som klarer alting, og vi kan sidde hjemme i familiens varme skød, mens vi følger med i hvordan onlinemedierne laver grin med DSB, når de igen bliver overraskede over snevejret. Vi befandt os i en by på størrelse med en pose kattesand som intet havde. Havde de dog bare haft DSB?!

Vi besluttede os for at forlade stationen og begyndte at gå. To sekunder fter at vi havde forladt toget og krydset broen ved stationen, futtede toget afsted igen. Fantastico! Sneen var tiltagende. Folk forlod deres biler midt på vejene, butikkerne restauranter lukkede. Alt var undtagelsestilstand. Vi forsøgte at praje en af byen to taxier. De ignorerede os hver gang. Måske havde den japanske gæstfrihed alligevel en grænse? Vi tror nu de var på vej hjem i sikkerhed. Vi forsøgte, at stoppe biler på gaden. Min ene rejsekammerat stod midt på vejen i timevis og vinkede efter de få biler der kom kørende. Vi viftede med penge. Bankede på butiksruder. Forsøgte at komme i kontakt på politiet. Lige lidt blev vi hjulpet.

Vores fødder havde nu ligget i blød i sne, i timevis. Vi kunne ikke mærke tæer, fødder, hænder eller andet som burde kunne mærkes. På et tidspunkt kommer en ældre dage gående og Benjamin siger “Hvis hende den gamle falder om, spiser jeg hende“. Et udtryk for kulde træthed, sult og meget andet. Vi fandt et sted som duftede sødt af en blanding af lavendel og rengøringsmidler, og en smule en af røg. Var vi reddet fra kuldedøden?

Vi diskuterede prisen med den knap så engelsktalende dame i receptionen. Bag hende var nogle smukt oplyste tavler, som viste præcis hvordan de ledige værelser så udi. Vi tænkte kun godt om det. Det var nogle pæne værelser. Jeg foreslog damen, at vi bare blev indkvarteret 3 mand i ét værelse. Det ville være en billig løsning og bedre end den visse snedød. Det drejede sig trods alt om 5-6 timers søvn. Damen studsede over forslaget om, at tre voksne mænd, den mand noget ældre end de 2 andre, skulle dele værelse hos hende;

“THIS IS JAPANESE LOVEHOTEL!”.

…råbte den eller flinke, lidt skeptiske dame i receptionen.

Vores hoveder roterede på halsen af os, vi kiggede hinanden i øjnene og så skreg vi af grin. Vi vidste godt hvad et lovehotel var.

En lovehotel er et hotel af en type til korte ophold hotel. De er opstået i Osaka, hvor et hotel opstod med det format at par kunne komme og dyrke seksuelle aktiviteter. Hotellet hed “Hotel Love“.  Vi forstod for så vidt godt damens skepsis i forhold til at en mand på 36 stod der med et par sen-teenagere midt om natten, på et hotel som er til time-aktiviteter.

Vi understregede overfor os selv at dette var et nødstilfælde og at vi bare skulle have varme og søvn tørre sko og tøj og videre næste dag. Vi blev indkvarterede på nogle mere eller mindre lumre værelser, som lugtede af røg og havde diverse “hjælpemidler” og andet hyggeligt, som man måske ikke ville finde på et almindeligt hotel. Nåh ja, ikke at forglemme kameraet i loftet…

Vi smuttede fra vores LOVE HOTEL om morgenen tidligt. At rejsen kom til at vare 2 timer hjem taler ingen om…

Det endte godt

Der gik et døgn fra vi forlod Katsuura, lige for at shoppe lidt, indtil vi igen stod i den lille by med det smukke, autentiske fiskerleje. Dagen efter rejste vi til Tokyo… Tokyo var dækket af sne!