Der er faktisk en del internationale lufthavne i Japan. Osaka og Nagoya er blot nogle af dem. Tokyo er som regel det primære rejsemål for de fleste turister og hovedstaden har hele 2 internationale lufthavne. Ønsker man direkte flyvninger til og fra Danmark er SAS det eneste selskab som opererer og der lander man altid i Narita Lufthavn.
Da jeg bor på Fyn, har det været oplagt at tage udgangspunkt i Hamburg. Først og fremmest har jeg to gange sparet 1000 kr. eller mere pr. billet, fordi jeg startede i Hamburg. Dernæst er det væsentligt billigere at parkere i Hamburg Lufthavn (i et overdækket parkeringshus), sammenlignet med Kastrup Lufthavn. Fynboer og jyder kan desuden opnå en ekstra besparelse på at droppe Storebæltsbroen, hvis de vælger Hamborg.

Internationale lufthavne i Tokyo

Hvis du skal til Tokyo, vil jeg helt klart vælge et selskab, som lander i Haneda Lufthavn. Det kan du eksempelvis også gøre fra Hamburg, dog med transit, hvilket oftest er i Frankfurt. Vælger du at lande i Haneda Airport, kommer du meget nemt og smidigt til Tokyo Central Station. Min oplevelse er, at man faktisk kommer hurtigere og nemmere til byen fra Haneda, end man gør fra Narita. Indflyvningen i Haneda er også ret charmerende, da landingsbanen er en (kunstigt bygget?) halvø.

Mellemlandinger

Jeg rejser helst ikke med mere end en enkelt mellemlanding, da der ikke nødvendigvis er mange penge at spare på sådanne. Hvis det handler om at spare penge, er det bedre at bestille sin billet i god tid. Mellemlandingerne slider på dig, og du skal i forvejen forsøge at omvende det jetlag, som de fleste bliver ramt af.

Kort over lufthavnene

Der kan være masser af ting som man skal finde frem til når man når Tokyo, uanset om man rejser til den ene eller anden lufthavn. Her er to kort over begge de internationale lufthavne i Tokyo

Hanedahttp://www.haneda-airport.jp/inter/en/map/floormap/map.html

Narita: http://www.narita-airport.jp/en/guide/map/

[ratings]