• Facebook

Mount Takao – Takaosan i daglig tale

Mount Takao eller Takaosan som man kalder det på Japan er et af de mest udsøgte og anvendte mål for éndags udflugter når man opholder sig i Tokyo. Området ved Takao og bjerget selv byder på en dejlig natur som sammen med bjergets storhed tjener et vigtigt, rekreativt formål for borgere og besøgende i storbyen Tokyo. Der er et fint tempel i forbindelse med bjerget.


Når du ankommer til bjerget kan du vælge at benytte flere forskellige vandreruter som alle er angivet på et kort. Her kan du beslutte om du vil vandre i 1 time, 6 timer eller noget derimellem. Måske vil du køre med lift noget af vejen, osv. Mulighederne er mange – uanset hvad du vælger får du en storslået oplevelse.

Når du har nået toppen af Mount Takao og vil se noget andet på vejen ned, end du så opad, og alligevel ikke vil vade i mange timer vil jeg foreslå, at du vælger vandrespor 4. På denne rute møder du som den eneste en hængebro som i sig selv er en oplevelse. Derudover kommer du videre ned til stoleliftene, som du hopper på i farten, ligesom når du står på ski. Her vil du kunne rigtigt meget diversitet i den omkringliggende tur, mens stolene bringer dig ned for foden af bjerget.

Bjerget ligger cirka 45 minutter med tog fra Shinjuku Station. Det tager 50 min. at komme derud og koster 390 yen hver vej. Shinjuku Station kan du komme til med eks. Yamanote Line, som er Tokyos “rundbane”.

TIP På vejen op eller ned fra bjerget kan du besøge Monkey Park som er en lille park og have for vilde blomster. Aberne lystrer på egne navne og det siges, at de har der helt egen personlighed. Du kan se aberne fra afstand og studerer deres adfærd i deres lille abefamilie. De er ret underholdende.