nagoya castle, rejsemål japan
  • Facebook

Nagoya Castle

Nagoya Castle er opført i Edo perioden (1603 – 1867) som et af tre hovedsæder, for familiens Owari-filial/afdeling. For daværende ét af de største slotte i Japan og medvirkende til, at Nagoya nu er Japans 4. største by. Slottet blev beordret beordret opført af Tokugawa klanen, da byen var et vigtigt handelsstop på vejen mod Kyoto. Byen lå på Tokaido vejen, som var én af 5 meget vigtige transportveje i Edo perioden. For daværende ét af de største slotte i Japan og medvirkende til, at Nagoya nu er Japans 4. største by.

De fleste af slottets bygninger blev ødelagt i et luftangreb i 1945. Siden hen er disse bygninger, faktisk hele slottet, blev genopbygget. Den nuværende konstruktion af slottet begyndte i slutningen af 50’erne og består af beton. Den indeholder blandt andet en moderne museumsudstilling om slottets historie. Her kan man se malerier af fortolkninger af (fabel)dyr, som  handelsrejsende havde set ude i verden i 1600 – tallet. Fortolkninger af tigre og løver, som mest af alt ligner fabeldyr. De er malet på en smuk måde, og med et håndelag, som sjældent ses. Med håndværkmæssigt og afslutninger i materialer som forblænder

Renoveringer af Nagoya Castle

Slottet er efterhånden blevet renoveret en del gang og senest afsluttede man en kæmpe renovering af den tidligere slottets private gemakker. Disse stod klar i efteråret 2017 og er virkeligt en pragteksemplar på hvordan Japan formår at passe og pleje sine kulturskatte. Malerier er blevet restaureret med ægte guld. Gulvet renoveret og delvist erstatte med urimeligt smukke cedertræplanker.

Målet var at genopbygge og holde slottet med traditionelt håndværk og ikke mindst med de materialer, som oprindeligt blev indsat under opførslen. Man er startet med indgangen og dernæst den mest besøgte og vigtigste sal for besøgende, en sal med smukke fusuma (malerier på skydedøre). 

Adgangen til slottet sker ved at betale et mindre indgangsgebyr ved hovedindgangen. Når du kommer ind, kan du gå af forskellige stier som alle, før eller siden, fører til hovedbygningen af Nagoya Castle. Nyd turen langs den lille allé oppe på bakken til højre. Eller gå langs den lange gruspromenade, hvor der hele året er forskellige arrangementer, udstillere, osv,

Gå en tur rundt i haven og opdag de små oaser du kan gemme dig i, nyd synet af dådyrene som springer rundt og nyd i det hele taget en betagende stemning, som emmer så meget af historie.