Nagoya

Nagoya er ret svær at blive klog på. Det gælder for turister som os, som bor på den modsatte side af jorden. Men også for i Japan boende europæisk/amerikanske tilflyttere og ligeledes tit for helt almindelige japanere, som er i tvivl om hvad de skal rejse til Nagoya for.

Mest kendt af alle attraktioner og rejsemål i byen er slottet Nagoya Castle, som er et af de tre, store slotte, hvorfra Tokugawa-klanen styrede Japan under Edo-perioden. Slottet er, som alle mulige andre slotte i Japan, før eller siden blevet brændt ned og sidenhen genopført. Jeg skriver meget mere om Nagoya Castle på en underliggende side.

Byen i midten af hovedøen er Japans fjerde mest befolkede by og hovedstad i Aichi Prefekturet. Det meste af byen blev sprængt i stykker under anden verdenskrig, inklusive de fleste historiske bygninger. Som i alle andre japanske byer, som har været ramt af krig eller naturkatastrofer, har man rejst byen igen. Større, flottere og endnu mere kompetent end før.

Toyota Motor har hovedkvarter uden for Nagoya og selvom rigtigt mange ting kunne tale for, at der er andre mere eksponerede byer hvor en gigantisk koncern som Toyota måske kunne profitere af oplandets dynamik, ja så vedholder man at forblive i nærheden af byen.

Steder man bør besøge

Det er absolut en anderledes by at besøge, men altså ikke en speciel mærkelig by. Modsat andre japanske storbyer og turistmål, skal byen opdages mere end Tokyo, som nærmest smider om sig med traditioneliteter og kontraster.

The Nagoya City Science Museum

Videnskabsmuseet “The Nagoya City Science Museum” er genkendelig ved en karateristiske kæmpestore sølvglobus, som indeholder et af verdens største planetarier. Som andre, større turistattraktioner – også danske – varierer udstillingerne og de programmer som gennemføres på stedet. Alle forestillinger/foredrag fremføres på japansk men det kan stadig være urimeligt interessant at følge og se, bare pga. kvaliteten og kigget på den gigantiske sfæriske skærm, som det vises på.

Sakae

Kan mest af alt betegnes som byens “downtown” område og det er her du finder fine shoppingmuligheder, såsom Matsuzakaya, som et et kæmpe center (mall, på engelsk) som.. Du kan også købe alle former for mad og drikke kan fåes her.

Sakae ligger cirka 2 kilometer øst for Nagoya Station.

…og mange andre steder

Nagoya er meget mere end ovenstående. Kig forbi byens officielle turistside og lær meget mere om stedet.

Kommentér med Facebook