Nikko, shinkyo bro
  • Facebook

Nikko

Nikko er en mindre by som ligger omkring en times tid fra Tokyo. Uden at være fræk kan man godt sige, at byen blot fungerer som entré til selve nationalparken som de fleste kommer til den lille stationsby (trinbræt), for at se alle de smukke ting som nationalparken gemmer på.

Når man ankommer til byen træder man fra stationen, ud på en lille hovedgade som fører direkte op til nationalparken. Byen er lille og giver en dejlig, rat stemning af at være langt væk fra travlhed, støj og blinkende lygter.

Helligdommen Toshogu betegnes som én af de mest overdådigt indrettede helligdomme i landet. Den er er hjemsted for Tokugawa Ieyasu mausoleet. Tokugawa er grundlæggeren af Tokugawa shogunatet. Templet og området er et af de mest udsmykkede af sin slags i hele Japan. Stedet bevogtes af vagter som eks. kan ses her

 

Nikko helligdommene deles af flere religioner

De bjergrige landskaber, som indeholder varme kilder, vandfald og vandrestier har været et center for dyrkelsen af Shinto og Buddhistisk bjergdyrkelse igennem århundrede, før Toshogu helligdommen blev bygget i 1600-tallet. Hvis du er heldig kan du på en af vandrestierne se vilde aber.

Området omkring Nikko og Okunikko er især kendte for efterårsfarverne som har et ganske særlig præg – farver som kaldes Koyo. Henover året begynder farverne i landskabet af falme helt oppe i højderne i bjergene, for at slutte nede i byen Nikko i første halvdel af november.