kirsebærtræ, sakura, japansk blomst, rejse til japan
  • Facebook

Sakura Kirsebærblomst

Kirsebærblomsten – sakura – er Japans uofficielle nationale blomst. Det er blevet fejret i mange århundreder og har en meget fremtrædende position i japansk kultur. Der er msnesevis af forskellige kirsebærtræsorter i Japan, hvoraf de fleste blomstrer i blot et par dage. Dette fejres med hanami. “Hana” betyder blomst og referer i dette tilfælde specifikt til kirsebærblomsten. Her viser japanerne virkeligt noget frem, som de er stolte af. Faktisk nyder japanere både synet af blomstringen og afblomstringen af Sakura.

Sakura blomstrer som regel i slutningen af marts og ind i starten af april måned. På Okinawa øerne blomstrer den så tidligt som i Februar, grundet øgruppens subtropiske klima.

At komme ind i en park under hanami festival er en fest. For japanerne fester. Når man får fri fra arbejde eller skole, begiver man sig ind i parken og sidder ofte på kæmpe store presseninger, drikker øl, synger og hygger. Når alle går hjem, er parkerne som regel helt og aldeles rydede for spor af fest. Japanere elsker som sagt synet af denne nærmest hellige blomst. Et firma kan eks. finde på at sende en medarbejder ud og sidde en hel dag i en park. Blot for at have reserveret en plads til, når alle skal mødes senere.

Aftenener og nætternes fejring af Sakurablomsten hedder yosakura, “aften sakura” og fejres på forskellige måder i de forskellige egne af Japan. Eks. i Ueno Park i Tokyo hænger man papirlanterner op i anledning af yosakura mens man på Okinawa øerne hænger elektriske lamper i træerne. Ja, det kan gøres på mange forskellige måder.

I Tokyo er det absolut værd at se sakura i Uenos offentlige have, Korakuen Have i Bunkyo og naturligvis i Yoyogi Park, ovre i Harajuku. Men uanset hvor du befinder dig. Er du i Japan mens blomsten blomstrer, så ser du det.

Kommentér med Facebook