shibuya, crossing, scramble, verdens største lyskryds
  • Facebook

Shibuya

Shibuya (渋谷) er helt klart én af metropolens mest farverige og travle bydele. Bedst kendt er nok det kæmpe fodgænderfelt, som ligger verdens mest travle lyskryds. De fem fodgængerfelter nyder således passage af 100.000 mennesker – i timen. Ja, i spidsbelastninger endnu flere. Dog er gennemsnittet altså ethundredetusinde personer, i timen. Det forunderlige er, at ingen går ind i hinanden, ingen bliver trådt over tæerne. Den eneste gang jeg i øvrigt har oplevet sammenstød i Japan, var da en europæisk turist ikke var opmærksom.

Sådan kommer du til Shibuya

Du kommer ret nemt til Shibuya, da den ligger på subwayens hovedlinje, JR Yamanote line. Når du hopper ud ved Shibuya Station går du ud af “Hachiko exit.” Ligesom i mange andre af de populære bydele, finder du her et væld af shopping og underholdning, især i området omkring stationen.Shibuya i regnvejr. Det er forholdsvis almindeligt, at man, i tilfælde af regn, kan købe en paraply i en automat på én af byens mange, mange undergrunds-togstationer. Når du er færdig med det, skal du bevæge dig tilbage mod stationen og over i “Tokyo Food show”.  Her finder du en vifte af lokale specialiteter som grillet ål, stegt svinekø, lille fiskesalat, blæksprutter på pind, og meget mere. Udover alt det fantastiske mad, kan du købe en masse lækre, lokale snack og andre spiseligheder, som riskiks , mochikager, gelatineret konfekt – o.m.a.

Der ligger en seriøst mængde indkøbscentre i bydelen. Du kan altså nemt få tilfredsstillet et shoppegen, hvs du rejser med et sådan.  Eks. valfarter unge kvinder til “Shibuya 109” som er em bygning der rummet etager op og ned, med små butikker, kun for kvinder. Eller i hver fald kvindelige interesser.

Gratis udsigter fra Shibuya

Der er et utalt af høje bygninger i den her travle bydel. Klik her for at læse mere om gratis udsigter i Tokyo