tokyo skytree, verdens højeste, tårn, japan rejser
  • Facebook

Verdens højeste tårn – Tokyo Skytree

Skytree er udover at være et højeste tårn i verden, en af de  højeste konstruktioner også. Med tårnets 634 meter er der også noget at prale af. Men man praler naturligvis ikke i Japan. Højden er ikke tilfældigt valgt og udtænkt. Det er således lavet, at man nemt kunne huske det udfra et historisk perspektiv. Tallene 6, 3 og 4 kan siges som hhv. mu, sa og shi på japansk, og Mu-sa-shi var tidligere navnet på den region, hvor tårnet nu står. Bygningen stod færdig den 29. februar 2012  efter at have været blot 4 år undervejs (typisk japansk effektivitet). Det åbnede således første gang for offentligheden den 22. maj, samme år, og er opført cirka 67 km nordøst for Tokyo Station.

Det er ikke rundetårn

Hvis man har været oppe i rundetårn i København eller andre højere konstruktioner, og man elsker udsigten og de betagende overblikke, så er Skytree et absolut must. Modsat den vanlige, nemme facon, hvorledes man kommer frem og tilbage til de forskellige attraktioner i Tokyo, synes jeg ikke at turen ud til Skytree er helt så enkel.  Jeg fór ikke vild, men jeg holdt godt øje på vej derud.

Jeg kom skam derud. Det er et betagende syn, fra du ankommer til du går igen. Jeg ankom tidligt på eftermiddagen og valgte først at besøge det 4 etager store shoppingcenter inde i Skytree. Centret er en massiv turistting, hvorfor valgte jeg at holde pengene i lommen og blot se på de mange, flotte butikker, salgsboder mm.

Billet til Skytree er forbilledligt smidigt og nemt

Man skal naturligvis købe billet til Skytrees udsigtsetager. På billetten står der et præcist tidspunkt og sted du skal henvende dig. Dette foregår smertefrit og elevatoren i glas med granitbelagte gulve fragter dig hurtigt op på første dæk. Den kører med 50-60 km/t, med udsigt over Tokyo.

På det, der hedder TEMBO Deck, ligger der en café. Bevæg dig op ad trapperne til etagen oven over, hvor er blandt andet er et galleri, inden du fortsætter med elevatoren op til næste niveau på 445 meter over jorden ! Herfra kan du gå rundt og komme til det højst tilgængelige punkt for gæster, nemlig 451 meter over jorden. Stil dig op, længe, og sug til dig af synet udover verdens største by. I dagslys, på en skyfri dag, kan man se Mount Fuji fra toppen.

Når jeg ser tilbage på mit besøg på Skytree, forstod jeg, at jeg var heldig med tidspunktet. Jeg ankom ved 15-tiden, mens det var lyst udenfor og solen skinnede på en høj himmel. Og da jeg senere tog elevatoren ned, havde mørket lagt sig over Tokyo, og jeg kunne se byen, lyst op i alt sin pragt – blandt andet så jeg Tokyo Tower stå smuk og lysende i horisonten.

Tilgangen til Skytree er handicap-/kørestolsvenlig, hele vejen op.

Hint: Besøg først “Bunkyo Civic Center”. Herfra kan du gå ud til Skytree på cirka 30 min. Det er én af de gåture, du ikke skal spare dig. Der er hyggelige gader, store og små på vejen, der er fine spisesteder, og så kan du hele tiden se dit mål – ligefrem for næsen.

Skytrees historie er ganske kort

Navnet kom til verden ved en konkurrence udskrevet i 2007 og stod til sidst mellem “Tower of the future“, “Tokyo sky tree“, “Tokyo Edo tower” og “Rising tower“. Man publicerede en afstemning blandt befolkningen og da 30% af stemmerne (110.000 afgivne) faldt på Tokyo Skytree. I det navnet er udtrykt på japansk, er det ikke til at sige, om intentionen var at kalde tårnet for “Tokyo Skytree” (i to ord) eller “Tokyo Sky tree” (i tre ord). Faktisk udgiver forskellige publikationer, tryksager og digitale, forskellige betegnelser.

Rent praktisk fungerer tårnet som TV-tårn. Oprindeligt var Tokyo Tower udgangspunktet for dette, men da man ikke kunne leve op til kvaliteten af de nye, digitale signaler i Kanto – regionen, lavede 6 TV-selskaber og TOBU Togselskabet et større byudviklingsprojekt i Kantoregionen, som først og fremmest har Skytree som omdrejningspunkt.

Kommentér med Facebook