strømkilder, stik kontakter, japan, volt, rejser
  • Facebook

Strøm og stik  i Japan er ret anderledes fra Europa.

Spændingen i Japan er 100 vol. Til forskel fra Nordamerika (120V), Centraleuropa (230V). Japanske stik har to ikke-polariserede pinde.

Japanske stikkontakter er identiske med ujordede (2-pin) Nordamerikanske stik. Noget nordamerikansk udstyr vil fungere fint i Japan uden en adapter og omvendt. Dog vil visse enheder, specielt nogle som involverer opvarmning (f.eks hårtørrer), ikke fungere optimalt endog kan du risikere at de bliver beskadiget. Hvis du påtænker at købe elektroniske apparater i Japan til brug uden for Japan, skal du sørge for at have en adapter derhjemme.

Hyppigheden af ​​elektrisk strøm er 50 Hertz i det østlige Japan (herunder Tokyo, Yokohama, Tohoku, Hokkaido) og 60 Hertz i det vestlige Japan (herunder Nagoya, Osaka, Kyoto, Hiroshima, Shikoku, Kyushu).

REJSETIP!

I vore dage har alle personer en eller anden elektronisk dims som skal oplades en gang i døgnet. I stedet for besværet med at slæbe en adapter og en hel kabeldåse med til Japan, så køb den derude. Selv i 7-11 kan du købe elektronisk udstyr. Det eneste du skal tænke over, er at du bidrager til verdens elektronikaffald. Men mon ikke de finder en god løsning på det i Japan.

Hvis ikke 7-11 har noget, kan du drage til Akihabara.