takayama old town, japan
  • Facebook

Takayama Old Town

Hiroshima Peace Memorial ParkTakayama Old town, som den kaldes på engelsk og beskrives på skiltene, er særdeles velbevaret med mange gamle bygninger og gader, små vandløb og andre fine detaljer, som trækker historiske tråde helt tilbage til Edotiden (1600-1868). Dengang havde byen sin storhedstid, som en velhavende handelsby.

I denne smukke, gamle by er det muligt at besøge private hjem og få et glimt bag facaden i de lokale boliger, gamle butikker og lign. Derudover er der naturligvis nutidige butikker, caféer og sake bryggerier – nogle af forretningerne og bryggerierne har dog flere hundrede år på bagen. Byen holder typisk åben mellem 09:00 og 17:00.
Hvis du er ude efter et alternativt til at tilbagelægge gaderne i Takayama på gåben, kan du vælge at blive trukket af en rickshaw, hvilket kan gøres for cirka 5000 yen.

Generelt er Takayama lidt dyrere end det daglige Japan, og det skyldes ganske enkelt det faktum, at den er en blandt få turistede steder i Japan. Men dyrt, som vi kender det i Europa, er det ingenlunde!

Takayama har flere musseer

Vil du gerne bruge din tid på noget mere lokalt, dybdegående skal du besøge ét af Takayames musseer. Du kan enten besøge “Hida Takayama Museum of Art“, et moderne kunstmuseum der kan ses på en halv times tid – adgangen er gratis. Eller også kan du besøge “Takayama Museum of History and Art“, et klassisk byhistorisk museum.

God fornøjelse.