• Facebook

Ueno (上野)

Dette er en fantastisk farverigt og spændende distrikt i Tokyo. Bedst kendt er nok Ueno Park, som ligger lige ved siden at Stationen; en ret stor station i øvrigt. Bydellen er også hjemsted for nogle af Tokyos fineste kulturelle steder, blandt andet Nationalmuseet, Museum for Vestlig Kunst og ligeledes “National Museum of Nature og Science”. Dertil ligger en del buddhistiske templer i dette område.

Ameyoko Markedet

Udover at Ueno byder på noget at Tokyos finere kultur, finder man også her Ameyoko (アメ横) . Ameyoko er et stort marked, som ligger langs Yamanote linjens spor, mellem stationerne Okachimachi og Ueno. Navnet ” Ameyoko ” er en sammentrækning af “Ameya” og “Yokoch”, som betyder noget i retning af “Slikbutik allé”.

Se filmen for oven som jeg lavede i oktober 2017.

Det var sådan, at man i netop dette område kunne få fat i de amerikanske produkter, som ikke var tilgængelige andre steder i årene efter 2. Verdenskrig. Det siges, at det faktisk startede, som et sort marked.

Når man vandrer ned af gaderne i Ueno, er man ikke i tvivl om, at der ligger en historie bag. For det første, er det ét af de få steder i Tokyo, hvor man møder mange andre etniciteter, end asiatiske. Du kan endda købe kebab i Ueno. Der er liv i gaden, der er handlende som råber, som befandt du dig på et torv i hvilken som helst vestlig by. I det hele taget er Ueno en atypisk bydel, når man sammenligner det med det ellers polerede indtryk, som Tokyo og japanerne generelt giver.

Jeg vover den påstand, at du kan købe alt i Ueno. Uanset om du er på tilbudsjagt efter frisk fisk, frugt eller det nyeste mærketøj – tag til Ueno. Derudover er det rigtigt, rigtigt prisgunstig at shoppe (især) amerikanske tøjmærker. Diesel, Levi’s, Carhart m.fl. bliver solgt til rigtigt gode priser.

Parfume og sko er billige i Tokyo / Ueno

Er du ude efter de rigtigt store besparelser, så skal du shoppe parfume, når du er i Ueno. Der er flere gode butikker, som kun sælger den slags. Vi taler besparelser på 40-80 % i forhold til danske priser. Ligeså kan du gøre et rigtigt godt køb i én af de mange kuffert- og taskeforrretninger.

Sko er også noget du kan spare kroner på og som mand, der rejser til et stort land, er det dejligt at se, at der faktisk findes mere end tre modeller af vælge imellem. Der ligger cirka 6-8 “ABC Mart” butikker, som sælger sko i alle afskygninger; Japanske og internationale mærker. Særligt det japanske mærke Osaka Tigers er populært. Husk, at de japanske størrelser er omtrent et nummer mindre end de tilsvarende danske. Det samme gælder tøj. Nåh, ja, så kan du glemme alt om at få fat i en sko, der er større end str. 46 🙂

Har du mod på at gå igennem rodekasser, er der rigtigt gode besparelser at hente på sportstøj og (igen) sko. Jeg har flere gange købt ind til min datters forbrug at sportssko, sneakers, fodboldstøvler, osv. til meget lave priser.

Kommentér med Facebook