• Facebook

Verdens travleste subway & metro ligger i Tokyo

Man skulle tro, at det ville være ansigtprovokerende begive sig ud på en rundrejse i en by af den størrelse, når man ved at “her opererer verdens travleste subway”. Men faktisk er det en smal sag. Det vigtigste er at japanere er opdraget til at tænke på andre og ikke “sig selv“. Så der er altid plads til en mere ellers bliver der gjort plads. De gamle og svage har fortrinsret – dog er der forskel på hvornår en japaner betragter sig selv som gammel nok til dén slags rettigheder. Jeg har selv tilbudt sæde til en mand som svarede “No, I am only 78 years old“. Jo, et subway og metro netværk der betegnes som verdens travleste, holder folk unge – åbenbart.

Byens vildt store skinne- og stationsnetværk er komplekst, men designet nærmest perfekt. Der er som mange andre steder en “ringbane” som bringer sig til alle kanter af byen, hvor du kan skifte til andre linjer, som kører i byen eller ud af byen. Så uanset hvor travlt du har, har det verdens travleste subway & metro ikke for travlt til dig.

Det som du skal være opmærksom på er at man faktisk har en metro og en subway. I praksis kører det på den samme slags skinner, under jorden. Der er bare lige den lille finte, at der er én slags billetter til metroen og en anden til subway. Dvs. hvis du skifter forkert på en station duer din billet ikke til den automatisk port ned til dit næste tog.

Og så opereres Yamanote Line (rundbanen omkring centrum) at JR East, hvilket betyder at du kan bruge dit Japan Railpass på denne rute.

Se en fin guide til Metroen på hjemmesiden http://www.tokyometro.jp/en/index.html

Tokyo Subway er en af verdens travleste

Byen har et helt urimeligt godt undergrundsnetværk at toge, som er bemandet af de to selskaber Tokyo Metro og Toei Subway line. Begge selskaber har en masse linjer som de opererer. Tilsammen håndterer de på daglig basis omtrent 10 millioner passagerer i det større Tokyo område. De 2 firmaer har i alt 14 linjer som er dækket ind af sammenlagt 300 km skinnenet. De 10 millioner passagerer er dog kun en lille del af de 40 millioner som hverdag befordrer frem og tilbage, rundt omkring i Tokyo. Der udover undergrundslinjerne en håndfuld, måske lidt flere, pendlerlinjer som går til og fra Tokyo fra de omkringliggende byer og prefekturer.

Tokyos undergrundstognet er blev taget i brug i 1915 og var dengang kun til brug for postvæsnet.  Man ventede indtil 1927 med at introducere en blot 2 km lang ture mellem Asakusa og Ueno.

Verdens travleste station ligger i Tokyo

og det gør 5 af verdens andre 10 travleste stationer så også …  I følge http://www.railway-technology.com har Tokyo 6 af verdens 10 travleste subway stationer med Shinjuku Station på en absolut førsteplads. Der er intet mindre end 3.5 millioner mennesker igennem om dagen på verdens travleste subway & metro station. De andre på listen er blandt andet Shibuya, Ikebukuro og Umeda.

RocketNews har udgivet denne liste over de 51 travleste stationer i verden. Læs artiklen her