• Facebook

Yoyogi Park

Yoyogi Park (代々木公園) har på trods af sin forholdsvis korte historie alligevel en del bag sig.  Før den var en park, var det her, at den første succesfulde flyvetur i Japan blev foretaget af kaptajn Tokugawa i december 1910. Senere blev der på stedet oprettet en kaserne (kendt som  “Washington Heights “) for de amerikanske officerer, som var en del af den allierede besættelse af Japan i 1945. 

I dag ligger der den smukkeste park, hvor japanerne kommer og slapper af. Her er kæmpe store, grønne områder, isboder, crépesvogne og vandposter. Tager man hen til Yoyogi Park, oplever man, hvor ordenlige japanere er i det offentlige rum, selv når de kommer for at hænge ud og hygge.

Ved indgangen møder man de i Japan verdensberømte Elvisdansere. En meget populær begivenhed, hvor en gruppe japanske Elvisfans, der mest af alt alle ligner John Travolta i GREASE, “danser”. Dem kan man opleve hver søndag engang over middag. Det skal være op til en selv at vurdere kvaliteten af Elvisdanserne, men det er anderledes underholdende, som alt muligt andet i Japan.

Udover Elvisdansere finder du gadeteater, jonglering, kampsport , mimikere , cosplayere og meget andet i parken.

Sakura i Yoyogi Park

Sakura – kirsebærblomsten – er Japans uofficielle nationalblomst. Man har fejret blomstringen af den i århundrede og rammer du Japan i den ene uge hvor den blomstrer og afblomstrer bør du føle sig særdeles heldig. Selvom Yoyogi ikke har mange Sakura, så viser den sig fra sin smukkeste side i Sakurasæson. Sæsonnen er så hellig for japanere, at firmaer kan finde på at sende en mand ud med tæpper og stole, for at reservere plads mange timer i forvejen, så firmaets ansatte kan komme ud og nyde blomstens blomstring. 

Sakura blomstrer og afblomstrer inden for samme uge, omkring slutningen af marts. Der findes Sakuraprogonoser på japanske og internationale hjemmesider, og da Japan er et forholdsvis stort land med skiftende klimazoner, er det værd at tjekke blomstringsdagen for det sted man skal opholde sig.